Young Business School Rotterdam

VMBO-BBL, VMBO-KBL, VMBO-GL, VMBO-TL / MAVO
Young Business School Rotterdam
"Kom zaken doen en word wie je bent!"
Met een ondernemend programma richten we ons op Rotterdam, Europa en de wereld. Je krijgt Spaans, Engels en wereldoriƫntatie. Je zit niet alleen met je neus in de boeken. Je gaat op stage, bezoekt bedrijven en ontvangt gastdocenten uit het bedrijfsleven. Internationaliseren doen we door intensief samen te werken met partnerscholen binnen Europa.
Young Business School Rotterdam
Lesprogramma
YBSR kent twee brugjaren; de onderbouw. In de onderbouw ontdek je je talenten in de verschillende leergebieden; zo wordt de keuze voor het juiste profiel in de bovenbouw wat gemakkelijker. Het schoolprofiel biedt in de bovenbouw twee richtingen: Zorg & Welzijn-Hospitality en Economie & Ondernemen. Ook kan je kiezen voor de afdeling Vrijeschool De Kaap. Met de inzet van hoofd, hart en handen, word je wie je bent!
Bijzonderheden
  • Als je kiest voor YBSR dan kies je voor ons schooluniform.
  • Spaans als extra taal voor tl, gl en kbl.
  • Ondernemerschap en het bedrijfsleven.
  • Een kleine school die groot denkt.
  • Internationaliseren met het Elosprogramma
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).