Wartburg College locatie Revius

VMBO-GL, VMBO-TL / MAVO, HAVO, Atheneum, Gymnasium
Wartburg College locatie Revius
"Revius: Voor elkaar"
Revius is een reformatorische school met ca. 765 leerlingen waar leerlingen de volgende typen van onderwijs volgen: mavo, havo, atheneum en gymnasium. Op Revius staat het thema ‘Voor elkaar’ centraal. Voor elkaar betekent dat we samenwerken binnen een veilige omgeving aan goede resultaten voor iedere leerling. We helpen leerlingen te ontdekken welke talenten zij van God gekregen hebben. Dit komt tot uiting in een drietal kernwoorden: betrokken, vormend en toekomstgericht.
Wartburg College locatie Revius
Lesprogramma
In havo en vwo hebben we drie onderbouwjaren, op de mavo twee. De leerlingen worden op het niveau geplaatst dat geadviseerd wordt door de basisschool.
Bijzonderheden
  • Onze identiteit zien leerlingen niet alleen terug bij het vak godsdienst, maar deze loopt als een rode draad door het onderwijs.
  • Revius is kleinschalig: we kennen de leerlingen persoonlijk en er is een veilige sfeer.
  • We bieden talentprojecten aan voor leerlingen die meer uitdaging aankunnen.
  • Met een beroepsgericht vak als Dienstverlening & Producten op de mavo sluiten we aan bij de praktijk.
  • We besteden extra aandacht aan Engels door leerlingen de mogelijkheid te bieden om internationaal erkende Anglia-certificaten te behalen en door het aanbieden van een aantal vakken in het Engels.
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).