Thorbecke vmbo voor sport & dans

VMBO-BBL, VMBO-KBL
Thorbecke vmbo voor sport & dans
"Sportend en dansend naar het diploma!"
Wij zijn een school voor vmbo b/k, met en zonder leerweg ondersteunend onderwijs (lwoo). Alles is er op gericht dat je bij ons een diploma haalt. Onze school heeft een duidelijke structuur, daardoor voelt iedereen zich veilig en gezien. Er is plaats voor sporters en dansers, voor topsporters en voor leerlingen die graag veel sporten en/of dansen. In de onderbouw zijn er extra sport- of danslessen in de highschools. Het hele jaar door organiseren we (school)toernooien. Veel bekende sporters gingen je voor en haalden bij het vmbo voor sport & dans hun diploma: Georginio Wijnaldum en Bruno Martis Indi bijvoorbeeld.
Thorbecke vmbo voor sport & dans
Lesprogramma
Er zijn brugklassen voor vmbo basis- en kader leerlingen. In een klas zitten maximaal 20 leerlingen. De leerlingen met lwoo worden bij elkaar geplaatst. De leerlingen worden intensief begeleid: iedere klas heeft een mentor, daarnaast is er een remedial teacher en een zorgcoördinator. Voor de lwoo-leerlingen wordt een handelingsplan gemaakt. Waarden die belangrijk zijn in de sport, zijn bij ons op school ook heel belangrijk. We vinden discipline, doorzetten, presteren en willen winnen belangrijk.
Bijzonderheden
  • Bij Thorbecke vmbo voor sport & dans draait alles om sport en dans.
  • Topsporters uit de hele regio komen naar Thorbecke, want we zijn een Topsport Talentschool (www.stichtingloot.nl).
  • Er is veel ruimte voor individuele ontwikkeling: in sporttoernooien of bij de dansvoorstellingen.
  • De onderbouwprofielen zijn een fantastische aanvulling op het lesprogramma
  • We begeleiden de leerlingen heel goed.
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).