Rotterdam Designcollege

VMBO-BBL, VMBO-KBL, VMBO-GL, VMBO-TL / MAVO
Rotterdam Designcollege
"Design your future"
Het Rotterdam Designcollege (RDC) is een vmbo-school ( MAVO-EXAMEN is ook mogelijk bij ons ! ) en niet zomaar eentje. De school is echt uniek in zijn soort. Ja, hoezo dan? Vind je het leuk om lekker bezig te zijn, dan ben bij het RDC op het juiste adres. Creativiteit staat bij ons hoog in het vaandel en het komt tot uiting middels challenges die opgelost worden door ontdekkend en samenwerkend te leren. Onze school, die volop in ontwikkeling is, biedt de leerlingen een bruisende toekomst, doordat zij breed opgeleid worden en de lessen die een zeer praktische insteek en hoog realiteitsgehalte hebben.
Rotterdam Designcollege
Lesprogramma
In de brugklas ga je aan de slag met supergave praktijkvakken als human-bloem-food-mode-gamedesign. Elke nieuwe lesperiode krijg je twee nieuwe praktijkcursussen. In totaal acht per schooljaar. Over je hele brugklasperiode volg je zestien prachtige praktijkcursussen. Na de brugklasjaren kies je binnen het thema Design - vier beroepsgerichte keuzevakken uit ons aanbod (bijvoorbeeld modetechniek, sign, 3D-design en interieurontwerp & -design). Nu ga je echt de diepte in en dit is nog niet alles. Om je opleiding nog boeiender te maken volg je vier jaar lang de ‘Design Jong Ondernemerschap’-route, die jou je eigen plusdocument oplevert. Met jouw diploma Dienstverlening & Producten én je plusdocument op zak heb je de vervolgopleidingen voor het uitkiezen. Je kunt ook examen op mavo-niveau doen!
Bijzonderheden
  • Alles is design
  • Per vak, op een hoger niveau examen doen
  • Aantrekkelijk eigentijds onderwijs
  • Mavo-examen is ook mogelijk
  • Jouw talent en creativiteit vormt de kern van het RDC
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).