Melanchthon Mathenesse

VMBO-BBL, VMBO-KBL, VMBO-TL / MAVO
Melanchthon Mathenesse
"Mathenesse, dat ben jij!"
Melanchthon Mathenesse is een kleine, veilige en gezellige school met duidelijke regels. Iedereen kent iedereen. Leerlingen voelen zich bij ons snel thuis omdat ze goed begeleid worden en wij samenwerken met de ouders. Met leergebieden in de onderbouw en beroepsprofielen (vakken) op het gebied van zorg, economie en techniek kunnen leerlingen zich hier optimaal ontwikkelen. Na het behalen van je diploma kun je dan ook naar veel richtingen binnen het mbo doorstromen. Wij zijn een vakschool techniek en werken binnen alle sectoren nauw samen met het mbo.
Melanchthon Mathenesse
Lesprogramma
Je mentor begeleidt je in je tweejarige oriƫntatieperiode. Daarna kies je voor Techniek, Consumptief of Zorg. Wij hebben kleine klassen, afwisseling tussen theorie- en praktijkvakken, veel sport, projecten, leergebieden en veel aandacht voor taal, rekenen en sociale vaardigheden.
Bijzonderheden
  • Wij hebben sinds vorig jaar een bijzonder Mavo: De Mathenesse Mavo, die zich richt op technologie.
  • Op Mathenesse krijg je les op leerpleinen, zodat je op maat kunt werken aan de vakken die jij nodig hebt.
  • Onze school is gezond! Van onze eigen moestuin tot een kantine waar jij zelf in meewerkt. Wij vinden dat belangrijk.
  • Nog geen zwemdiploma? Geen zorgen, vanaf klas 1 kun jij gratis zwemlessen volgen.
  • Op Mathenesse zijn duidelijke regels, goede oudercontacten en aandacht voor sociale vaardigheden. Dit zorgt voor de goede sfeer.
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).