Lyceum Kralingen

HAVO, Atheneum
Lyceum Kralingen
"Heel de wereld wordt je thuis"
Het Lyceum Kralingen is een wereldschool met modern onderwijs. We dagen onze leerlingen, en misschien jou ook, uit om je grenzen te verleggen en je talent maximaal te benutten. Dat doen we in onze lessen en via LK-uren (vergelijkbaar met Dalton uren), excursies en andere activiteiten. Op die manier bereiden wij jou voor op je toekomst als wereldburger met respect voor iedereen. Onze docenten zijn enthousiast en zetten zich 100% voor jou in. Andersom vragen wij van jou dat je ook ambitieus bent. Samen kijken we wat voor jou goed werkt. Misschien wil je versnellen of heb je extra uitleg nodig. Je kunt altijd bij je docent terecht. Samen bereiden we jou voor op weg naar een (internationale) carrière.
Lyceum Kralingen
Lesprogramma
In de brugperiode van 2 jaar word je in een HAVO of een VWO klas geplaatst.Tijdens de brugperiode is het mogelijk om op te stromen. Dat geeft jou de gelegenheid om het beste uit jezelf te halen. Zoek je nog meer uitdaging? Naast het reguliere programma kun je het Technasium, Codasium of Cambridge volgen. Tijdens de masterclasses heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een breed aanbod van activiteiten zoals Chinees, Spaans, robotica, kunst, theater en filosofie.
Bijzonderheden
  • Technasium | Ben je dol op exacte vakken en techniek? Op het technasium krijg je extra vakken Onderzoek & Ontwerpen waarbij je projectmatig oplossingen moet bedenken. Ook doen we elk jaar mee met o.a. de wiskunde olympiade of Roboticus
  • Cambridge English | Extra lessen Engels zijn handig tijdens een van onze vele reizen of voor je internationale studie.
  • Masterclasses | Dit zijn vrijwillige extra activiteiten na of tijdens schooltijd op het gebied van cultuur, taal, sport en techniek. Het zijn populaire uren op school. Bijna iedereen doet mee.
  • Samenwerking met hogescholen en universiteiten.
  • Codasium | programmeren op een uitdagende manier en toepassen van ICT om de wereld nog een klein beetje beter te maken.
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).