Internationale scholen

Internationale scholen zijn bestemd voor kinderen die in principe slechts tijdelijk in Nederland zijn. Meestal zijn dit kinderen van buitenlandse ouders die in Nederland werken, de zogenoemde ‘expats’. Soms gaat het om kinderen uit Nederlandse gezinnen die in het buitenland gewoond en gewerkt hebben.

Deze kinderen hebben in het buitenland op een internationale school gezeten en zijn gebaat bij een voortzetting van hun schoolloopbaan in het internationale onderwijs. Het Engels is over het algemeen de voertaal bij alle vakken. De inrichting van de schoolvakken wordt internationaal afgestemd, zodat kinderen tijdens hun schoolloopbaan in het voortgezet onderwijs min of meer probleemloos kunnen overstappen naar een internationale school in het buitenland.

Rotterdam heeft drie internationale scholen: The American International School Rotterdam (AISR), The Japanese School of Rotterdam (JSR) en de Rotterdam International Secondary School (RISS). De toelating op internationale scholen is aan bijzondere criteria gebonden. Voor meer informatie kunt u bij de scholen terecht.

The American International School Rotterdam (AISR)
Verhulstlaan 21
3055 WJ Rotterdam
010 - 422 53 51

The Japanese School of Rotterdam (JSR)
Verhulstlaan 19
3055 WJ Rotterdam
010 - 422 12 11

Rotterdam International Secondary School (RISS)
Bentincklaan 294
3039 KK Rotterdam
010 - 890 77 44
De RISS heeft ook een eigen pagina op deze website.