Haven Havo en STC vmbo college

VMBO-BBL, VMBO-KBL, VMBO-GL, VMBO-TL / MAVO, HAVO
Haven Havo en STC vmbo college
"De wereld aan je voeten"
Op de Haven Havo en het STC vmbo college leer je heel veel, van 3D-printen en robots programmeren tot digitaal lassen. Dat is handig, want het vmbo sluit aan op het STC mbo college en de Haven Havo sluit aan op het hbo. Je kunt bij ons vmbo terecht met een vmbo basis-, kader-, of gl-advies. Onder bepaalde voorwaarden kun je ook een mavo-diploma halen. Het STC vmbo college is de enige school in Rotterdam en omgeving met het eindexamenprofiel Maritiem en Techniek (MaT). Je kunt naar de Haven Havo met een havo- of een havo/vwo-advies. Deze opleiding bieden we samen met het Vreewijk Lyceum aan en is een opleiding voor kinderen die van leren houden, maar ook graag praktisch bezig zijn.
Haven Havo en STC vmbo college
Lesprogramma
De leerlingen van de Haven Havo leren alles wat ze op een andere havo ook leren, maar doen ook veel praktische kennis op, bijvoorbeeld over moderne technologieën die in en om de haven gebruikt worden. Ook op het vmbo is veel aandacht voor moderne technologieën. We vinden LOB (LoopbaanOriëntatie en - Begeleiding) ook heel belangrijk. Als enige school in Rotterdam kunnen leerlingen het examenprofiel Maritiem en Techniek kiezen.
Bijzonderheden
  • Aparte basis, kader en gl- klassen met perfecte doorstroom naar mbo en Haven Havo
  • Onder bepaalde voorwaarden kun je ook een mavo-diploma halen
  • Leerlingen worden uitstekend begeleid
  • Modern onderwijs met veel aandacht voor moderne technologieën
  • Uitstekende examenresultaten
Aanmelding en toelating
We volgen de Rotterdamse Plaatsingswijzer, www.fokor.nl. Tijdens de inschrijfperiode ben je iedere middag zonder afspraak welkom en op 13 maart van 16.00 – 20.00 uur. Ook tijdens de open dagen kun je je inschrijven.