Emmauscollege

HAVO, Atheneum, Gymnasium
Emmauscollege
"Ontdekken, leren en groeien! Samen op weg"
Wat is ons doel als school? Waarom stimuleren we onze leerlingen om te kunnen en te willen leren? Omdat we denken dat het belangrijk is dat jullie je talenten ontdekken en ontwikkelen. We zijn er om jullie kennis en sociale vaardigheden bij te brengen, zodat jullie uiteindelijk goed kunnen functioneren in de maatschappij en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. We leren daarbij van en met elkaar en het motto van onze school is dan ook ‘Samen op weg”. Jij komt toch ook?
Emmauscollege
Lesprogramma
In de brugklas zit je in een gemengde havo-vwo klas. De brugklas duurt één jaar. Vanaf klas 2 ga je naar een van onze afdelingen havo, atheneum of gymnasium. Je werkt met je eigen iPad. In de studielessen leer je hoe je het beste kunt leren, wat de beste studiehouding is en besteden wij aandacht hoe het er in de klas aan toe gaat. Begin november worden twee van de drie studielessen plusuren. In deze plusuren kun je kiezen voor ondersteuning in vakken waarin je misschien niet zo goed bent, òf je kiest voor verdieping in een bepaald onderwerp waarover je meer wilt weten. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld filosofie, muziek, sterrenkunde, science, schaken, Italiaans
Bijzonderheden
  • Je werkt met je eigen iPad, waar veel van je boeken op staan. Met een iPad kun je gevarieerder en beter leren.
  • Je kunt aan veel buitenlesactiviteiten deelnemen, zoals bijvoorbeeld muziektheater, schooldisco’s, sportdagen, uitwisselingsreizen en kloosterweekends.
  • Wij beginnen het schooljaar met een leuk introductieprogramma, waardoor je je gauw thuis voelt op onze school. En na een paar weken gaan we met alle brugklasleerlingen op kennismakingskamp.
  • Kun jij meer uitdaging aan? Dan is ons programma 'Excellent Emmaus' iets voor jou.
  • Leerlingen van de Roncalli Mavo, die de mavo-havo-doorstroomklas goed hebben doorlopen, kunnen hun opleiding op het Emmauscollege vervolgen.
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).