Op weg naar het voortgezet onderwijs

Voor ouders

Aan het eind van dit schooljaar 2018 – 2019 maakt uw kind de overstap naar een school voor voortgezet onderwijs. In Rotterdam staan heel veel verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. Al die scholen staan op deze website met een eigen pagina. Ze zijn beslist niet allemaal hetzelfde. Dat is mooi, want dan valt er iets te kiezen.

U kunt de scholen ook met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld door in het roze blok 'ZOEK SNEL JE SCHOOL' links op het scherm een schoolsoort in te toetsen, bijvoorbeeld ‘vmbo-gl’. Dan krijgt u alle Rotterdamse scholen met een afdeling ‘vmbo-gl’. U kunt daarbij ook nog uw postcode invullen. Dan krijgt u alle scholen met een afdeling ‘vmbo-gl’ bij u in de buurt. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om te selecteren. Klik daarvoor op ‘uitgebreid zoeken’.

Naast de informatie van de scholen zelf staat op de website veel algemene informatie over het onderwijs. Klik daarvoor op de groene en witte knoppen bovenin het scherm.
Onder de groene knop 'VAN PO NAAR V(S)O' vindt u bijvoorbeeld informatie over de Rotterdamse Plaatsingswijzer 2018 - 2019. Daarin staan de afspraken waaraan alle Rotterdamse scholen voor basis en voortgezet onderwijs zich zullen houden in de periode van adviseren (door de basisschool), aanmelden (door u als ouder) en plaatsen (door de school voor voortgezet onderwijs). U vindt daar ook informatie over de plaatsingswijzer, speciaal voor ouders geschreven.
Onder de witte knop 'OPEN DAGEN' bijvoorbeeld staan alle open dagen en lesmiddagen die de scholen voor voortgezet onderwijs in dit schooljaar organiseren. 
 
Kijk verder eens op deze link: http://www.rotterdamseleerroutekaart.nl/
 


© FOKOR
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.