De Theaterhavo/vwo, dé middelbare school voor theater, film en vormgeving

HAVO, Atheneum
De Theaterhavo/vwo, dé middelbare school voor theater, film en vormgeving
"Dé middelbare school voor theater, film en vormgeving"
De Theaterhavo/vwo, dé middelbare school voor theater, film en vormgeving
Lesprogramma
Naast het volgen van de avo-vakken volg je wekelijks 6 tot 8 uur les in de door jou gekozen kunstrichting theater, film of vormgeving. De theaterklassen volgen spel-, dans- en zanglessen van experts uit het vak. Bij de film- en vormgevingsklassen volg je lessen waarin je van professionals leert over kunst, materialen, ontwerpen, bouwen, film- en cameratechnieken. Elke periode sluit je af met een presentatie voor ouders, familie en vrienden. Zo kun je laten zien waar je de afgelopen periode aan gewerkt hebt. Kortom, ben je graag bezig met kunst en cultuur en vind je het leuk om je havo/vwo-opleiding te combineren met je passie voor theater-, film- of vormgeving? Dan ben je bij De Theaterhavo/vwo zeker aan het goede adres!
Bijzonderheden
  • Je kunt kiezen uit 3 kunstrichtingen: theater, film en vormgeving.
  • We bieden alle profielen aan.
  • Met een diploma van De Theaterhavo/vwo sta je steving in je schoenen en kun je met je kennis en creatieve vaardigheden alle kanten op.
  • Regelmatig breng je een bezoek aan de laatste voorstellingen, tentoonstellingen en films.
  • In sommige projecten combineer je je creatieve vaardigheden met een avo-vak, zoals wiskunde of Nederlands. Het komt regelmatig voor dat je samenwerkt aan toffe projecten en opdrachten met leerlingen uit de andere kunstrichtingen.
Aanmelding en toelating
Om leerling te worden van De Theaterhavo/vwo moet je auditie doen. Daarbij kijken we naar je aanleg en talent, maar ook naar je doorzettingsvermogen en motivatie. Na je auditie kom je samen met je ouders langs voor een persoonlijk motivatiegesprek. Op basis van het advies van je basisschool, de uitslag van de auditie en het motivatiegesprek besluiten we of je je mag inschrijven als leerling van De Theaterhavo/vwo. Als je niet wordt toegelaten, dan heb je nog voldoende tijd om je in te schrijven voor een andere school.