Comenius College Rotterdam

VMBO-TL / MAVO, HAVO
Comenius College Rotterdam
"MY Choice"
Excellente school, maatwerkgericht onderwijs, talentvakken Art & Culture, International Business, Sport & Health en Tech & Media. Verder Jong Ondernemen en VECON certificaat, directe aansluiting op havo Business School en MBO handel en commercie. Kleine school, 330 leerlingen, gemiddeld 25 leerlingen in een klas, goede resultaten. Ons diverse onderwijsaanbod omvat verder keuzewerktijd, activiteitenweken, buitenschools leren, kunstprojecten, internationale reizen, vieringen en schoolfeesten. Gezonde catering voor weinig geld.
Comenius College Rotterdam
Lesprogramma
Met roosters zonder tussenuren, een coach voor elke leerling en degelijke begeleiding voor wie dat nodig heeft, kan elke leerling dagelijks met plezier naar school gaan. Jonge mensen zijn van nature ambitieus. Elke dag werken we er samen aan het beste uit de leerling te halen.
Bijzonderheden
  • Art & Culture voor leerlingen die geinteresseerd zijn in kunst en cultuur.
  • International Business voor ondernemende leerlingen. Jong Ondernemen, VECON certificaat
  • Sport & Health voor sportieve leerlingen die willen weten wat gezond(heid) is.
  • Tech & Media: ontdek en vind uit hoe de wereld slimmer, beter en leuker wordt.
  • Coaching voor iedereen, begeleiding op allerlei gebieden voor wie dat nodig heeft
Aanmelding en toelating
Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam hebben afspraken over de overgang van leerlingen van het primair naar het voortgezet onderwijs gemaakt en vastgelegd in de Rotterdamse Plaatsingswijzer (meer informatie hierover staat onder de groene balk: van po naar v(s)o). Voor de volledige informatie over het specifieke aanmeld- en toelatingsbeleid van de school zie de eigen schoolwebsite (een link hiernaar staat in het kader links).