Calvijn Business School

VMBO-GL, VMBO-TL / MAVO, HAVO
Calvijn Business School
"'Succes is een keuze!'"
Als je bruist van de ideeën is er op Zuid eigenlijk maar één school voor je: Calvijn Business School, een overzichtelijke school voor ondernemende leerlingen die net iets nieuwsgieriger zijn dan anderen. Je leert om samen te werken, jezelf in een pitch te presenteren en initiatief te nemen. Je organiseert bijvoorbeeld een high tea, start je eigen mini-onderneming en schrijft een ondernemingsplan. Op deze overzichtelijke school krijg je veel persoonlijke aandacht en voel je je snel thuis.
Calvijn Business School
Lesprogramma
De lesdag van leerlingen in de eerste en tweede klas begint met huiswerkbegeleiding. Daarbij leren leerlingen om te plannen en huiswerk te maken en te leren. Naast de normale schoolvakken krijgt elke leerling bij ons ook het vak Business School Junior, waar middels echte projecten gewerkt wordt aan ondernemende vaardigheden. Een aantal keer per jaar is er een 'Business Talent Week', waar de normale lessen worden vervangen door projecten, stages en excursies.
Bijzonderheden
  • Business School Junior in klas 1 en 2
  • Ontvang naast je diploma ook het landelijk erkende Vecon-certificaat
  • Huiswerkbegeleiding, ook voor havo-leerlingen
  • Iedere leerling een laptop van school (blended learning)
  • Uitstekende examenresultaten
Aanmelding en toelating
Leerlingen met een passend advies kunnen een afspraak maken voor een aanmeldingsgesprek. Hierbij volgen wij de Rotterdamse Plaatsingswijzer. Leerlingen met een gemengd advies (mavo/havo) krijgen op havo-niveau les.